Privatumo politika

Užimtumo tarnyba prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – Užimtumo tarnyba) yra internetinio projekto Socialinių partnerių paslaugų žemėlapis savininkė ir tvarko asmens duomenis vadovaudamasi 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas) (OL 2016 L 119, p.1) (toliau – Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų tvarkymą ir apsaugą.

Įgyvendinant Bendrojo duomenų apsaugos reglamento reikalavimus Užimtumo tarnyboje yra paskirtas duomenų apsaugos pareigūno funkcijas vykdantis darbuotojas – vyriausiasis specialistas Evaldas Bračiulis.

Duomenų apsaugos pareigūno kontaktai:
Evaldas Bračiulis
Geležinio Vilko g. 3A, LT-03131 Vilnius
mob. +370 658 26175
el. paštas bdar@uzt.lt; evaldas.braciulis@uzt.lt

Duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką Užimtumo tarnyboje siekiant įgyvendinti atskaitomybės principą nustato Duomenų subjektų teisių įgyvendinimo Užimtumo tarnyboje prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tvarkos aprašas.

Informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą rasite Užimtumo tarnyboje prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos privatumo politikoje.

Taip pat informuojame, kad valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, asmens duomenų rinkimo, naudojimo ir saugojimo principus Užimtumo tarnyboje reglamentuoja Darbuotojų asmens duomenų saugojimo politika ir jos įgyvendinimo tvarkos aprašas.

Atnaujinta 2021-01-08

Slapukai

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kurią Svetainė Jums joje apsilankius išsaugo Jūsų kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Dėl jo Svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o Jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis Svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Naudojami svetainėse siekiant pagerinti naudotojo patirtį. Slapukų naudojimas neleidžia nustatyti Jūsų asmens tapatybės.

Kokių tipų slapukus renkame?

Būtini slapukai: tokie slapukai yra būtini tam, kad galėtumėte žvalgytis po interneto svetainę ir naudotis jos funkcijomis, tokiomis kaip prieiga prie saugių interneto svetainės sričių.

Funkciniai slapukai: šie slapukai leidžia interneto svetainei įsiminti jūsų pasirinktus dalykus (tokius, kaip pažymėtos įstaigos, pasirinkta kalba) ir pasiūlyti patobulintas, jums asmeniškai pritaikytas funkcijas.  Šių slapukų renkama informacija yra anoniminė, be to, jie negali stebėti jūsų naršymo veiklos kitose interneto svetainėse.

Statistiniai slapukai: naudojami tam, kad surinktų informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų Svetaine. Šie statistiniai duomenys suteikia mums informacijos apie tai, kaip dažnai lankoma mūsų Svetainė, kuriuose mūsų Svetainės vietose lankytojai praleidžia daugiausiai laiko, kaip dažnai jie sąveikauja su puslapiu ar jo dalimi, tai leidžia mums sukurti patogesnę Svetainės struktūrą, navigaciją ir turinį. Šių slapukų naudojimas neleidžia nustatyti Jūsų asmens tapatybės.

Slapukų sąrašas

SlapukasTipasGaliojimasAprašymas
XSRF-TOKENBūtinasisIki svetainės uždarymoUnikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius. Šis slapukas vartotojo sesijai palaikyti ir saugumui užtikrinti (nuo užklausų klastojimo). 
uzimtumo_tarnyba_sessionBūtinasisIki svetainės uždarymoUnikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius. Naudojamas sukurti sesijos ID svetainės lankytojui, kad pati sistema galėtų identifikuoti lankytoją kaip unikalų ir individualų lankytoją.
uzimtumo_tarnyba_sutikimasFunkcinis1 metusSkaičius 1. Šis slapukas saugo Internetinės svetainės lankytojo slapuko sutikimo būseną.
uzimtumo_tarnyba_pazymetiFunkcinis1 metusUnikalus atsitiktinių simbolių identifikatorius. Slapukas skirtas atsiminti, svetainės lankytojo naršyklėje, pažymėtas įstaigas.
_gaAnalitinis2 metaiSvarbiausias “Google Analytics” slapukas “_ga”. “Google Analytics” gali naudoti tam tikrus slapukus, kad rinktų duomenis ir persiųstų interneto svetainių naudojimo statistiką, tačiau šis įrankis nerenka informacijos, kurią “Google” galėtų naudoti atskiriems asmenims identifikuoti. Surinkti duomenys padeda gerinti interneto svetainės funkcionalumą ir ir nesaugo asmeninių vartotojų duomenų. 
_gidAnalitinis1 diena
_gat_gtag_**Analitinis1 minutė

Slapukų kontroliavimas

Slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. Galite ištrinti visus jūsų įrenginyje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi.  Informaciją, kaip tą padaryti, galite rasti naršyklių pagalbos puslapiuose:

Atnaujinta 2021-01-08